• Kulinarny blog zdrowie

    Kulinarny blog zdrowie

    Kulinarny blog zdrowie, praktyczny poradnik w którym odnajdziemy ciekawe przepisy pełne witaminowych inspiracji, odkryjemy na nowo właściwości odżywcze szpinaku, dowiemy się jak przyrządzić znakomite pyszne lody bez mleka i cukru, wykorzystamy wszystkie dary przyrody w kolejnych porach roku. Proste nie skomplikowane opisy w szybkim czasie pozwolą rozkoszować się znakomitymi daniami, deserami, przekąskami oraz zdrowymi koktajlami. …Read More »
  • Forum zdrowie

    Forum zdrowie

    Poruszane są liczne tematy, dyskusje omawiany problemy lub przedstawiane najnowsze wiadomości z działu medycyny, badań, szpitali oraz możemy się dowiedzieć o zabiegach, operacjach i ich możliwych komplikacjach. Forum zdrowie to doskonały praktyczny poradnik dla wszystkich którym jest bliskie dbanie o swój wygląd chcących wiedzieć jak zapobiegać chorobom odczytywać ich objawy i w szybki sposób reagować …Read More »
  • Oczyszczanie skóry

    Oczyszczanie skóry

    Skóra można nazwać największym organem u człowieka. Spełnia ważne funkcje – nie tylko chroni narządy położone głębiej, ale także pozwala nam na odbieranie zewnętrznych czynników, takich jak zmiana temperatury. Oczyszczanie skóry jest bardzo ważne. Nie tylko ze względów higienicznych, ale często także estetycznych. Choć nie zawsze zdajemy sobie z tego sprawę, pielęgnacja skóry powinna być …Read More »

Grzybek ze Wschodu

W medycynie niekonwencjonalnej wiedza naszych przodków wielokrotnie okazywała się niezbędnym i niezwykle cennym uzupełnieniem uniwersyteckich teorii. Wierzymy w moc ziół, zdrowe odżywianie, naturalne, nieskażone konserwantami przyprawy, dzięki którym zachowujemy młodość i zdrowie. Gdzie ich szukać? Wiele wieków temu na Kaukazie zupełnie przypadkowo odkryto roślinę, która, odpowiednio hodowana wykazuje zdumiewające właściwości – reguluje procesy trawienne, redukuje złe samopoczucie, a także powoduje recesję chorób nowotworowych. Jej działanie lecznicze jest znane współcześnie, a możliwość domowej hodowli stanowi o jej dostępności dla każdego. Mowa oczywiście o grzybku tybetańskim. Działanie grzybka tybetańskiego opiera się na procesie fermentacji, dzięki któremu powstaje kefir. Nauka na bieżąco dokumentuje następujące skutki jego spożywania: rozpuszcza kamienie na pęcherzu żółciowym, ma właściwości przeciwnowotworowe (zmniejsza rozmiar nowotworów), obniża poziom cholesterolu, łagodzi problemy jelitowe, pozytywnie wpływa na układ nerwowy, obniża poziom lipidów i cukru we krwi, dobrze wpływa na ciśnienie krwi, wzmacnia układ odpornościowy. Jedyne, czego potrzeba do hodowli grzybka tybetańskiego, to mleko! Fermentacja trwa 24 godziny – po upływie tego czasu można cieszyć się wybornym smakiem kefiru, a o zdrowotnym jego działaniu przekonać się po skończeniu kuracji. Grzybek jest w 100% naturalnym, bezpiecznym suplementem diety, a kefir można przyrządzić z ulubionymi owocami, czekoladą lub ziołami. Nie można zapomnieć jednak o najważniejszym – smak idzie tu w parze ze zdrowiem. Tajemnicę grzybka stanowi specyficzny rodzaj bakterii, która, powodując powolną fermentację, doprowadza do powstania kefiru, który znamy ze sklepowych półek z nabiałem. Może dlatego grzybek tybetański zyskuje coraz to nowe rzesze zadowolonych z jego dobroczynnych właściwości zwolenników. Przekonaj się, że natura naprawdę działa. Na zdrowie!

Możliwość komentowania jest wyłączona.