• Rehabilitacja po operacji nadgarstka

    Rehabilitacja po operacji nadgarstka

    Operacja zespołu cieśni kanału nadgarstka w sumie nie jest szczególnie skomplikowana, ale po takiej operacji chory musi poddać się regularnej rehabilitacji. Tylko wtedy będzie miał szansę na wyzdrowienie i odzyskanie pełnej sprawności fizycznej. Trzeba pamiętać o tym, że już po kilku godzinach od zabiegu leki znieczulające przestają działać i pojawia się ból, który utrudnia normalne …Read More »
  • Problemy z oddychaniem

    Problemy z oddychaniem

    Duszności mogą mieć różną przyczynę, zazwyczaj jednak są powodem do niepokoju. Problemy z oddychaniem mogą pojawić się, gdy w naszym otoczeniu występują trucizny lub jest duże zapylenie. Powodem duszności może być palenie papierosów lub alergia, szczególnie na pyłki roślin i roztocza. Warto zwracać uwagę na ulotki lekarstw, ponieważ niektóre ze składników mogą powodować problemy z …Read More »
  • Zaparcia

    Zaparcia

    Kiedy jelita pracują wolniej, pojawiają się zaparcia. Objawami tej choroby mogą być trudności w wydalaniu i uczucie przejedzenia, ale także przewlekła biegunka i bóle brzucha. Najlepiej zapobiegać zaparciom stosując dietę bogatą w błonnik, ponieważ to jego brak jest najczęstszą przyczyną choroby. Zawierają go przede wszystkim świeże owoce, takie jak śliwki czy jeżyny. Skuteczne przeciwko zaparciom …Read More »

Grzybek ze Wschodu

W medycynie niekonwencjonalnej wiedza naszych przodków wielokrotnie okazywała się niezbędnym i niezwykle cennym uzupełnieniem uniwersyteckich teorii. Wierzymy w moc ziół, zdrowe odżywianie, naturalne, nieskażone konserwantami przyprawy, dzięki którym zachowujemy młodość i zdrowie. Gdzie ich szukać? Wiele wieków temu na Kaukazie zupełnie przypadkowo odkryto roślinę, która, odpowiednio hodowana wykazuje zdumiewające właściwości – reguluje procesy trawienne, redukuje złe samopoczucie, a także powoduje recesję chorób nowotworowych. Jej działanie lecznicze jest znane współcześnie, a możliwość domowej hodowli stanowi o jej dostępności dla każdego. Mowa oczywiście o grzybku tybetańskim. Działanie grzybka tybetańskiego opiera się na procesie fermentacji, dzięki któremu powstaje kefir. Nauka na bieżąco dokumentuje następujące skutki jego spożywania: rozpuszcza kamienie na pęcherzu żółciowym, ma właściwości przeciwnowotworowe (zmniejsza rozmiar nowotworów), obniża poziom cholesterolu, łagodzi problemy jelitowe, pozytywnie wpływa na układ nerwowy, obniża poziom lipidów i cukru we krwi, dobrze wpływa na ciśnienie krwi, wzmacnia układ odpornościowy. Jedyne, czego potrzeba do hodowli grzybka tybetańskiego, to mleko! Fermentacja trwa 24 godziny – po upływie tego czasu można cieszyć się wybornym smakiem kefiru, a o zdrowotnym jego działaniu przekonać się po skończeniu kuracji. Grzybek jest w 100% naturalnym, bezpiecznym suplementem diety, a kefir można przyrządzić z ulubionymi owocami, czekoladą lub ziołami. Nie można zapomnieć jednak o najważniejszym – smak idzie tu w parze ze zdrowiem. Tajemnicę grzybka stanowi specyficzny rodzaj bakterii, która, powodując powolną fermentację, doprowadza do powstania kefiru, który znamy ze sklepowych półek z nabiałem. Może dlatego grzybek tybetański zyskuje coraz to nowe rzesze zadowolonych z jego dobroczynnych właściwości zwolenników. Przekonaj się, że natura naprawdę działa. Na zdrowie!

Możliwość komentowania jest wyłączona.