• Jak przeciwdziałać chorobom bakteryjnym oraz wirusowym

    Jak przeciwdziałać chorobom bakteryjnym oraz wirusowym

    Nie każdego typu schorzeniom możemy przeciwdziałać, ale cała masa tych spowodowanych wirusami oraz bakteriami wcale nie musiała nas dotykać. Jakie działania podejmować po to aby uniknąć zachorowania? Najważniejsza rzecz to czystość. Niestety całą masa ludzi nie myśli o tak trywialnych rzeczach jak mycie rąk po skorzystaniu z toalety czy niespożywanie brudnych owoców i warzyw. Nie …Read More »
  • Stosowanie kremu nawilżającego

    Stosowanie kremu nawilżającego

    Wiele osób sięga po różnego rodzaju kremy nawilżające. Dzieje się tak dlatego, że obecne środowisko życia sprzyja powstawaniu na skórze różnego rodzaju podrażnień, jej wysuszaniu i powstawaniu na niej nawet groźnych dla życia przebarwień. Wobec tego jest rzeczą zupełnie naturalną, że wiele osób sięga po kremy nawilżające i stara się w jak największym stopniu regenerować …Read More »
  • Zaburzenia pamięci i koncentracji

    Zaburzenia pamięci i koncentracji

    Zapominanie nie zawsze jest objawem poważnej choroby. Jeśli często zdarza się nam czegoś zapomnieć należy najpierw zwrócić uwagę na tryb życia. Być może zbyt wiele na siebie bierzemy, a zmęczenie nie sprzyja koncentracji. Pomóc mogą wtedy techniki relaksacyjne a także lepsza organizacja czasu tak, by w ciągu dnia znaleźć chwilę wytchnienia. Niestety przyczyną zaburzeń pamięci …Read More »

Grzybek ze Wschodu

W medycynie niekonwencjonalnej wiedza naszych przodków wielokrotnie okazywała się niezbędnym i niezwykle cennym uzupełnieniem uniwersyteckich teorii. Wierzymy w moc ziół, zdrowe odżywianie, naturalne, nieskażone konserwantami przyprawy, dzięki którym zachowujemy młodość i zdrowie. Gdzie ich szukać? Wiele wieków temu na Kaukazie zupełnie przypadkowo odkryto roślinę, która, odpowiednio hodowana wykazuje zdumiewające właściwości – reguluje procesy trawienne, redukuje złe samopoczucie, a także powoduje recesję chorób nowotworowych. Jej działanie lecznicze jest znane współcześnie, a możliwość domowej hodowli stanowi o jej dostępności dla każdego. Mowa oczywiście o grzybku tybetańskim. Działanie grzybka tybetańskiego opiera się na procesie fermentacji, dzięki któremu powstaje kefir. Nauka na bieżąco dokumentuje następujące skutki jego spożywania: rozpuszcza kamienie na pęcherzu żółciowym, ma właściwości przeciwnowotworowe (zmniejsza rozmiar nowotworów), obniża poziom cholesterolu, łagodzi problemy jelitowe, pozytywnie wpływa na układ nerwowy, obniża poziom lipidów i cukru we krwi, dobrze wpływa na ciśnienie krwi, wzmacnia układ odpornościowy. Jedyne, czego potrzeba do hodowli grzybka tybetańskiego, to mleko! Fermentacja trwa 24 godziny – po upływie tego czasu można cieszyć się wybornym smakiem kefiru, a o zdrowotnym jego działaniu przekonać się po skończeniu kuracji. Grzybek jest w 100% naturalnym, bezpiecznym suplementem diety, a kefir można przyrządzić z ulubionymi owocami, czekoladą lub ziołami. Nie można zapomnieć jednak o najważniejszym – smak idzie tu w parze ze zdrowiem. Tajemnicę grzybka stanowi specyficzny rodzaj bakterii, która, powodując powolną fermentację, doprowadza do powstania kefiru, który znamy ze sklepowych półek z nabiałem. Może dlatego grzybek tybetański zyskuje coraz to nowe rzesze zadowolonych z jego dobroczynnych właściwości zwolenników. Przekonaj się, że natura naprawdę działa. Na zdrowie!

Możliwość komentowania jest wyłączona.