• Jak długo brać magnez w ciąży

    Jak długo brać magnez w ciąży

    Niedobór magnezu w ciąży może się fatalnie skończyć przede wszystkim dla jeszcze nienarodzonego dziecka. Dlatego każdy lekarz wspomina kobietom o tym, aby kupiły sobie zestaw witamin i stosowały każdego dnia według zaleceń na opakowaniu lub zgodnie z jego wskazówkami. Jednym z bardzo cennych składników jest magnez, którego nie powinno brakować ani kobiecie, ani tym bardziej …Read More »
  • Objawy zapalenia stawów kolanowych

    Objawy zapalenia stawów kolanowych

    Kiedy pacjenta boli kolano to stara się on najpierw samodzielnie zaradzić występującym u niego dolegliwościom. Zażywa więc ogólnie dostępne leki przeciwbólowe i stosuje różne okłady. Jednak zdarza się, że przyczyną występowania u pacjenta dolegliwości bólowych jest zwyrodnienie stawów, a wówczas może być mu trudno samemu wyleczyć dokuczające mu zapalenie. Wówczas postanawia udać się do lekarza …Read More »
  • Ciągle boli Cię brzuch ? O tym, jak rozpoznać zespół jelita drażliwego i jak sobie z nim poradzić

    Ciągle boli Cię brzuch ? O tym, jak rozpoznać zespół jelita drażliwego i jak sobie z nim poradzić

    Zespół jelita drażliwego to przypadłość, która staje się niestety coraz bardziej popularna wśród chorych. Z roku na rok możemy zaobserwować zastraszające fakty – na to schorzenie choruje coraz więcej osób.Read More »

Grzybek ze Wschodu

W medycynie niekonwencjonalnej wiedza naszych przodków wielokrotnie okazywała się niezbędnym i niezwykle cennym uzupełnieniem uniwersyteckich teorii. Wierzymy w moc ziół, zdrowe odżywianie, naturalne, nieskażone konserwantami przyprawy, dzięki którym zachowujemy młodość i zdrowie. Gdzie ich szukać? Wiele wieków temu na Kaukazie zupełnie przypadkowo odkryto roślinę, która, odpowiednio hodowana wykazuje zdumiewające właściwości – reguluje procesy trawienne, redukuje złe samopoczucie, a także powoduje recesję chorób nowotworowych. Jej działanie lecznicze jest znane współcześnie, a możliwość domowej hodowli stanowi o jej dostępności dla każdego. Mowa oczywiście o grzybku tybetańskim. Działanie grzybka tybetańskiego opiera się na procesie fermentacji, dzięki któremu powstaje kefir. Nauka na bieżąco dokumentuje następujące skutki jego spożywania: rozpuszcza kamienie na pęcherzu żółciowym, ma właściwości przeciwnowotworowe (zmniejsza rozmiar nowotworów), obniża poziom cholesterolu, łagodzi problemy jelitowe, pozytywnie wpływa na układ nerwowy, obniża poziom lipidów i cukru we krwi, dobrze wpływa na ciśnienie krwi, wzmacnia układ odpornościowy. Jedyne, czego potrzeba do hodowli grzybka tybetańskiego, to mleko! Fermentacja trwa 24 godziny – po upływie tego czasu można cieszyć się wybornym smakiem kefiru, a o zdrowotnym jego działaniu przekonać się po skończeniu kuracji. Grzybek jest w 100% naturalnym, bezpiecznym suplementem diety, a kefir można przyrządzić z ulubionymi owocami, czekoladą lub ziołami. Nie można zapomnieć jednak o najważniejszym – smak idzie tu w parze ze zdrowiem. Tajemnicę grzybka stanowi specyficzny rodzaj bakterii, która, powodując powolną fermentację, doprowadza do powstania kefiru, który znamy ze sklepowych półek z nabiałem. Może dlatego grzybek tybetański zyskuje coraz to nowe rzesze zadowolonych z jego dobroczynnych właściwości zwolenników. Przekonaj się, że natura naprawdę działa. Na zdrowie!

Możliwość komentowania jest wyłączona.