• Przyczyny występowania trądziku różowatego

    Przyczyny występowania trądziku różowatego

    Wśród trądziku różowatego przyczyn bardzo często wymienia się pękające naczynka i jakieś podrażnienia skóry. Dlatego trądzik różowaty uważany jest za bardzo niebezpieczną i oporną w leczeniu odmianę trądziku. Może on pojawiać się u osób w każdym wieku i wymaga stosowania kremu na trądzik różowaty. Będzie to krem przeznaczony do cery naczynkowej, który dodatkowo potrafi leczyć …Read More »
  • Czy kawa jest zdrowa?

    Czy kawa jest zdrowa?

    „Kawa musi być gorąca jak piekło, czarna jak diabeł, czysta jak anioł, słodka jak miłość” pisał de Talleyrand.Read More »
  • Przyczyny występowania u pacjentów chorób jelitowych

    Przyczyny występowania u pacjentów chorób jelitowych

    U pacjentów zgłaszających się do lekarza występują różnego rodzaju schorzenia jelitowe. Jedne z nich są mniej, a inne bardziej poważne. Dlatego pacjenci muszą być przygotowani na to, że czasami ich leczenie będzie bardzo długotrwałe, zanim wrócą oni do pełnego zdrowia. Jednak wydaje się, że nigdy nie należy się poddawać i zawsze warto sięgać po przepisane …Read More »

Grzybek ze Wschodu

W medycynie niekonwencjonalnej wiedza naszych przodków wielokrotnie okazywała się niezbędnym i niezwykle cennym uzupełnieniem uniwersyteckich teorii. Wierzymy w moc ziół, zdrowe odżywianie, naturalne, nieskażone konserwantami przyprawy, dzięki którym zachowujemy młodość i zdrowie. Gdzie ich szukać? Wiele wieków temu na Kaukazie zupełnie przypadkowo odkryto roślinę, która, odpowiednio hodowana wykazuje zdumiewające właściwości – reguluje procesy trawienne, redukuje złe samopoczucie, a także powoduje recesję chorób nowotworowych. Jej działanie lecznicze jest znane współcześnie, a możliwość domowej hodowli stanowi o jej dostępności dla każdego. Mowa oczywiście o grzybku tybetańskim. Działanie grzybka tybetańskiego opiera się na procesie fermentacji, dzięki któremu powstaje kefir. Nauka na bieżąco dokumentuje następujące skutki jego spożywania: rozpuszcza kamienie na pęcherzu żółciowym, ma właściwości przeciwnowotworowe (zmniejsza rozmiar nowotworów), obniża poziom cholesterolu, łagodzi problemy jelitowe, pozytywnie wpływa na układ nerwowy, obniża poziom lipidów i cukru we krwi, dobrze wpływa na ciśnienie krwi, wzmacnia układ odpornościowy. Jedyne, czego potrzeba do hodowli grzybka tybetańskiego, to mleko! Fermentacja trwa 24 godziny – po upływie tego czasu można cieszyć się wybornym smakiem kefiru, a o zdrowotnym jego działaniu przekonać się po skończeniu kuracji. Grzybek jest w 100% naturalnym, bezpiecznym suplementem diety, a kefir można przyrządzić z ulubionymi owocami, czekoladą lub ziołami. Nie można zapomnieć jednak o najważniejszym – smak idzie tu w parze ze zdrowiem. Tajemnicę grzybka stanowi specyficzny rodzaj bakterii, która, powodując powolną fermentację, doprowadza do powstania kefiru, który znamy ze sklepowych półek z nabiałem. Może dlatego grzybek tybetański zyskuje coraz to nowe rzesze zadowolonych z jego dobroczynnych właściwości zwolenników. Przekonaj się, że natura naprawdę działa. Na zdrowie!

Możliwość komentowania jest wyłączona.