• Przeciwdziałanie wypadaniu włosów

    Przeciwdziałanie wypadaniu włosów

    Problem wypadania włosów może dotknąć osób w praktycznie każdym wieku. Już dzieci czasami zauważają, że po szczotkowaniu na umywalce zostaje zbyt duża ilość włosów. To samo dotyczy młodzieży, a zwłaszcza dziewczynek, które bardzo lubią układać sobie różnego rodzaju fryzury. Myślą one bowiem przede wszystkim o tym, żeby posiadać pięknie wyglądające włosy i nie zwracają uwagi …Read More »
  • Wirusowe kleszcze

    Wirusowe kleszcze

    W historii Internetu wielokrotnie byliśmy świadkami tego, jak zwykła plotka szerzy panikę wśród jego użytkowników. Od bagatelnych „kaczek dziennikarskich”, poprzez newsy o celebrytach, aż po afery i skandale polityczne – medium globalnej sieci umożliwiało rozprzestrzenianie się przeróżnych, nie zawsze weryfikowanych, informacji. W marcu bieżącego roku polskich Internautów skonsternował obrazek pochodzący z popularnej strony kwejk.pl. Z …Read More »
  • Alergia

    Alergia

    Zaczerwienione oczy, swędzenie, katar – wszyscy znamy objawy alergii. Warto się zastanowić, czym ona właściwie jest i co ją powoduje. Ciekawy jest fakt, że jeszcze przed dwoma wiekami pojęcie alergii było zupełnie obce ówczesnej medycynie. Współczesna nauka jest już na tyle rozwinięta, że dokładnie potrafi określić przyczynę alergii, jednak nie da się jej w pełni …Read More »

Grzybek ze Wschodu

W medycynie niekonwencjonalnej wiedza naszych przodków wielokrotnie okazywała się niezbędnym i niezwykle cennym uzupełnieniem uniwersyteckich teorii. Wierzymy w moc ziół, zdrowe odżywianie, naturalne, nieskażone konserwantami przyprawy, dzięki którym zachowujemy młodość i zdrowie. Gdzie ich szukać? Wiele wieków temu na Kaukazie zupełnie przypadkowo odkryto roślinę, która, odpowiednio hodowana wykazuje zdumiewające właściwości – reguluje procesy trawienne, redukuje złe samopoczucie, a także powoduje recesję chorób nowotworowych. Jej działanie lecznicze jest znane współcześnie, a możliwość domowej hodowli stanowi o jej dostępności dla każdego. Mowa oczywiście o grzybku tybetańskim. Działanie grzybka tybetańskiego opiera się na procesie fermentacji, dzięki któremu powstaje kefir. Nauka na bieżąco dokumentuje następujące skutki jego spożywania: rozpuszcza kamienie na pęcherzu żółciowym, ma właściwości przeciwnowotworowe (zmniejsza rozmiar nowotworów), obniża poziom cholesterolu, łagodzi problemy jelitowe, pozytywnie wpływa na układ nerwowy, obniża poziom lipidów i cukru we krwi, dobrze wpływa na ciśnienie krwi, wzmacnia układ odpornościowy. Jedyne, czego potrzeba do hodowli grzybka tybetańskiego, to mleko! Fermentacja trwa 24 godziny – po upływie tego czasu można cieszyć się wybornym smakiem kefiru, a o zdrowotnym jego działaniu przekonać się po skończeniu kuracji. Grzybek jest w 100% naturalnym, bezpiecznym suplementem diety, a kefir można przyrządzić z ulubionymi owocami, czekoladą lub ziołami. Nie można zapomnieć jednak o najważniejszym – smak idzie tu w parze ze zdrowiem. Tajemnicę grzybka stanowi specyficzny rodzaj bakterii, która, powodując powolną fermentację, doprowadza do powstania kefiru, który znamy ze sklepowych półek z nabiałem. Może dlatego grzybek tybetański zyskuje coraz to nowe rzesze zadowolonych z jego dobroczynnych właściwości zwolenników. Przekonaj się, że natura naprawdę działa. Na zdrowie!

Możliwość komentowania jest wyłączona.